Skriv ut

Holandsknurren

35
besøk

Turmål i området

Lengde tur/retur: ca 7 km
Tidsbruk: ca 3 timer
Vanskelighetsgrad: Medium
Høyde: 649 moh

Adkomst:
Kjør fra Sortland og over Holmstaddalen ta til venstre nede i dalen og kjør ned til Valfjord, der tar du til venstre mot Sildpollen. Kjør till du får et hvitt hus på høyre side, ta så veien til venstre opp til Oshaugdalen. Parker ved bommen å gå innover dalen til du får ei lita rød hytte på venstre side.

Rutebeskrivelse:
Turen begynner ved bommen på skogsveien opp til valfjord /oshaug marka.
Turen går innover i Oshaugdalen til du møter ei lita rød hytte på venstre side av veien. Gå forbi hytta og følg en sti litt opp i skogen. Sauene har laget mange tråkk og disse er greie å følge innover og oppover fjellet.
Det er to løyper en kan gå, den ene (plottet inn på kartet) følger du litt oppe i lia til du kommer opp til Knorrvannet, ta så til høyre og gå over Nattmålsheia og ned og bortover heia til du treffer på stien/sau tråkket og etter hvert ser du skiltet som peker oppover til toppen og da følger du bare sau tråkket oppover og innover heia til du får varden på høyre side.
Den andre løypa går du også forbi den lille røde hytta og følger sautråkket innover i dalen, du vil ofte ha selskap av sauer innover og oppover lia. Deretter følger du lysmaster oppover lia til du kommer opp på toppen og treffer på skiltet med Holandsknurren som freidig peker mot toppen av fjellet. Følg da samme sau tråkket som tidligere nevnt heilt til varden.


Bli med!