Skriv ut

Galten v/Vikheia

30
besøk

Lengde tur/retur: 6 km
Tidsbruk: 2 time opp timer med pauser
Vanskelighetsgrad: Middels
Høyde: 536 moh

Turen går fra Frøskelandsfjellet og oppover til toppen av Galten. Parkert bilen på utkjørsel, gå ned skogsveien forbi flere hytter og gjennom utmarksgjerdet.
På tur oppover i skogen så hold deg på venstre side av Galten, det er mange løyper en kan ta til toppen. Toppen har utrolig flott utsikten til alle kanter.

Ha med tørre og varme klær når du vandrer i fjellet. I tillegg er det alltid lurt å ha med drikke og mat.Adkomst
Kjør riksvei 820 mot Straume ca 10 km fra Sotland før du tar til høyre langs riksvei 821. Kjør så ca 3 km mot Myre. Parker ovenfor ”maskinfører skolen ” og følg skogsveien gjennom porten og følg merket løype oppover.

Rutebeskrivelse
Vikheia er blant mange andre av Ti på Toppfjellene også fin å gå på ski til om vinteren. Om sommeren må man gå en myr, om du går opp fra den gamle maskinførerskolen.
På dette fjellet er det også ulike veier som fører til toppen, enten fra Vikeidet og den gamle maskinførerskolen. Du kan også gå fra Frøskelandsfjellet.

Turen går fra Frøskelandsfjellet og oppover lia til toppen av Vikheia. Etter og parkert bilen på en utkjørsel går du ned skogsveien forbi flere hytter og kommer gjennom utmarksgjerdet.

På tur oppover i skogen så hold deg på venstre side av Galten, det er mange løyper en kan ta til toppen. Når du er kommet deg opp i høyden så er det en sti du kan følge oppover og enten følg den hele veien frem til Vikheia eller gå litt nedi ura og bortover og opp på Vikheia. Toppen og har utrulig flott utsikten fra alle kanter.

Ha med tørre og varme klær når du vandrer i fjellet. I tillegg er det alltid lurt å ha med drikke og mat.

Bli med!