Skriv ut

Galten

59
besøk

Turmål i området

Lengde tur/retur: ca 2 km
Tidsbruk: 1- 1,5 time
Vanskelighetsgrad: Lav
Høyde: 497 moh

Adkomst:
Kjør til Sigerfjord, sving av ved Esso og kjør gammelveien innover bygda. Ta av til venstre ved skolen og følg veien til kirka eller kjør innover til du ser kirka og sving opp til venstre. Parker bilen ved Troneshaugen ,følg så veien forbi kirka og oppover mot Lihallen til du ser skiltet med Galten i veikanten på venstre side.

Rutebeskrivelse:
Galten kneiser opp mot himmelen midt i sigerfjorden omkranset av andre innbydende fjell, bla Strandheia.
Det er to ulike løyper til topps, ei fra Kjerringnesdalen som er slak og noe lengre, eller ruten beskrevet her som er bratt og rett opp fra brua ovenfor Sigerfjord kirke.
Ruten starter ved Troneshaugen/kirka og følger veien forbi kirka og oppover til man møter et skilt der det står GALTEN. Skiltet peker oppover i en relativt tett skog, men når en følger stien innover og oppover lia så er ikke skogen så tett. Etter ei tids vandring oppover mot himmelen står det et nytt skilt med GALTEN på, så da er du på rett vei.
Stien er relativt slitt av mange føtter og sikkert overflatevann, som vasker nedover lia/fjellet.
Etter i underkant av en time så er ”himmelen nådd ”. Vidda oppå Galten åpner seg og på de andre sidene åpner havet seg som ei speilblank flate eller med små eller store krusninger.

Alternativ rute er som nevnt over, fra Kjerringnesdalen. En litt slakere og lengre tur.

Bli med!