Skriv ut

Brokløystind

30
besøk

Turmål i området

Lengde tur/retur: 3,8 km
Tidsbruk: 2,5- 3 timer med pauser
Vanskelighetsgrad: Lav/ medium
Høyde: 562 moh

Adkomst:
Kjør fra Sortland og enten gjennom Sigerfjord eller gjennom tunellen, men du må uansett svinge mot Blokken /Hennes når du kommer så langt. Kjør forbi Husvika, Vangpollen og gjennom tunellen. Pass på for du skal parkere på den første avkjørselen på venstre side når du kommer ut av tunellen.

Rutebeskrivelse:
Turen starter ved utløpet av tunnelen og stien går til å begynne med ganske så rett oppover i skogen. Det er fint å snu seg å nyte utsikten utover fjorden og ikke minst sjå hvor fint Lihallen ligger hvit og vakker i lia i Sigerfjord. Det er som tatt ut av et magisk maleri.
Når en kommer et stykke oppover så blir stien borte, men hold bare stø kurs oppover. Når en kommer opp på platået ser en ned mot Strielvdalen og Djupfjorddalen med flere hytter nede i dalen.
Det skal være gode fiskevann som skal være verdt å besøke en sommer – eller høstdag.
Ta så til høyre mot Blokken og her går det en sti mot toppen av Brøkløystinden. Etter hvert som en vandrer bortover og oppover vil utsikten utover Sigerfjord og Sortland bli mer og mer påtagende.
Når toppen og varden er nådd, så er det deilig med en god rast med å nyte en appelsin og se på utsikten og ikke minst kjenne roen og stillheten.
Hvis man har god tid, kan man ta en avstikker til Middagsbogtinden. Denne ruten er ikke den letteste veien til toppen. Alternativ rute går fra Djupfjordbrua.

Bli med!