Skriv ut

Bøblåheia

80
besøk

Turmål i området

Lengde tur/retur: 12 km
Tidsbruk: 3-4 timer med pauser
Vanskelighetsgrad: Medium
Høyde: 610 moh

Adkomst:
Parker ved skibua, gå gjennom porten i utmarkgjerdet og ta til høyre forbi skibua og nedi bakken står et skilt som viser vei til Steiraheia.

Rutebeskrivelse:
Dette er en tur som er veldig populær i Sortlandsområdet. Den første del av turen (med destinasjon Steiraheia) er det spesielt mange turgåere som benytter seg av.
Turen starter ved skibua i vestmarka og det er flere veier oppover fjellet. Vi går etter den oppgådde autostradaen som ligger litt nedenfor skibua og videre forbi Appelsinholla og Røde Kors hytta og oppover. Når en kommer opp fjellet slik at en ser Kvila på venstre side, kan man følge stien rett fremover å gå videre til Bøblåheia.
Stien går forbi et lite tjern, forresten så kan det også være uttørret område, uansett så er det god sti videre bortover lia. På turen får du god utsikt både utover Elvenesdalen og deler av sortlandssundet, og etter hvert oppover fjellet vil utsikten over Sortland og sundet på den ene siden og Holmstaddalen på den andre siden bli flott.
I tillegg til en majestetisk utsikt vil en ofte få følge av sauer på turen. De holder seg noe på avstand, men er allikevel et koselig turfølge. Helt fremme på fjellet når du også ser nedover til bla Kjeipvannet og Valfjord ligger en stor varde. Nyt den flotte utsikten før en følger samme stien tilbake igjen til en kommer opp på platået og stiene skiller lag. Da kan du ta turen ut mot Steiraheia. Når en går ned fra Steiraheia kan en følge samme rute eller finn en annen løype.

Bli med!